Aktualności



Wprowadź wyszukiwaną frazę

Zapraszamy na seminarium „Jakość i wiedza w promocji żywności” w dn. 14-16.03.2017 r.
2017-02-27 08:14


Kategoria: Szkolenia i spotkania
Ramowy program seminarium

14.03.2017

 9.00 – 10.00   

 

Rejestracja uczestników Seminarium,  powitalna kawa;

10.00 – 10.30   

Otwarcie Seminarium, przedstawienie jego celu i programu -  Andrzej  Anulewicz,  Prezes Zarządu KZRS „SCh”;

10.30 – 12.00  

Jakość i wiedza w promocji żywności według  Grzegorza Russaka – dr Grzegorz Russak

12.00 – 13.00

13.00 – 14.30

 

 

14.30 – 19.30

Przerwa obiadowa

Oczekiwania konsumentów wobec produktów mięsnych ze szczególnym uwzględnieniem ich jakości i bezpieczeństwa – Prof. dr hab. Krystyna Gutkowska - SGGW w Warszawie

Zorganizowane zwiedzanie Warszawy;

20.00

Uroczysta kolacja, spotkanie integracyjne.

 15.03.2017

7.30 – 8.00       

 

Śniadanie;

8.30 – 10.00    

Obsługa klienta i proces sprzedaży ze szczególnym uwzględnieniem mięsa czerwonego i przetworów z jego udziałem – Michał Nejfeld – Kierownik Działu Marketingu Warszawskiej Spółdzielni Handlowej FALA

10.00 – 10.15   

Przerwa kawowa;

10.15 – 11.45

 

 

11.45 – 12.00

Wartość odżywcza i prozdrowotna mięsa czerwonego i jego znaczenie w diecie człowieka  – Prof. dr hab. Jarosław Olav Horbańczuk –  Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk

Przerwa kawowa 

12.00 – 13.30

 

13.30 – 14.15

14.15 -  15.15

 

 

15.15 – 16.45

 

 

16.45 – 17.00

17.00 – 19.15

Produkty regionalne i lokalne jako metoda wzbogacania i różnicowania oferty handlowej – Izabella Byszewska – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Przerwa obiadowa;

Nowe  możliwości sprzedaży produktów żywnościowych  wytworzonych w gospodarstwach rolnych  - podstawowe informacje – Małgorzata Pucek – Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie

Naturalna wołowina z certyfikatem QMP – jakość  żywca kluczowa w produkcji wysokiej jakości mięsa wołowego. Promocja certyfikowanej wołowiny QMP- wsparcie dla sklepów, restauracji oraz hurtowni. Komunikacja do konsumenta”.

Przerwa kawowa

Zajęcia warsztatowe  na temat: ”Wieprzowina w handlu,  gastronomii i kuchni.

 

 

 

 

20.00

Przydatność  kulinarna poszczególnych partii  tuszy wieprzowej. Pokaz przyrządzania potraw z wieprzowiny –  Grażyna Uścińska  - technolog żywności, wykładowca,  restauratorka;

Kolacja

16.03.2017

7.30 – 8.00

 

Śniadanie

8.30 – 10.00 

 

10.00 – 10.30      

Promocja żywności poprzez jakość i wiedzę – proces sprzedaży  i obsługi klienta –  Prof. dr hab. Henryk Mruk  - wykładowca  Uniwersytetu  Ekonomicznego  w Poznaniu

Przerwa kawowa

 10.30 – 12.00

 

Rola systemów  jakości  żywności w produkcji i promocji żywności – Prof. nadzwyczajny dr hab. Agnieszka Wierzbicka – SGGW w Warszawie;.

12.00 – 12.15

Przerwa kawowa;

12.15 –  14.00

Podsumowanie seminarium; obiad i zakończenie seminarium



Seminarium otrzymało dofinansowanie z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego oraz Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, w związku z powyższym udział w nim jest  bezpłatny, włącznie z noclegami i wyżywieniem. Zgłoszenia przyjmujemy telefonicznie lub pocztą elektroniczną   – tel.: 22/ 872 00-31 lub 602 535 505; e-mail dyrekcja@centrumsk.pl lub  krystynachojnowska@op.pl lub pisemnie na adres: Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne KZRS „SCh”, 04-867  Warszawa, ul. Odrębna 4.  Jednocześnie  informujemy że zajęcia pierwszego dnia rozpoczynać się będą ok. godz. 10.00;  istnieje możliwość przyjazdu w dniu poprzednim.    




<- Powrót do: Aktualności


Copyright © 2007 KZRS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Trendmaker - Kraków, Chrzanów -  agencja interaktywna, strony www, projektowanie serwisów internetowych
gfx: