Aktualności



Wprowadź wyszukiwaną frazę

Ramowy program seminarium „Jakość i wiedza w promocji żywności” w dn. 28 - 30 czerwca 2017r
2017-06-14 09:32


Kategoria: Szkolenia i spotkania
Ramowy program seminarium „Jakość i wiedza w promocji żywności” w dn. 28 - 30 czerwca 2017r

  28.06.2017

9.00 – 10.00   

Rejestracja uczestników Seminarium,  powitalna kawa;

10.00 – 10.30   

Otwarcie Seminarium,  przedstawienie jego celu i programu  -  Andrzej  Anulewicz,  Prezes Zarządu KZRS „SCh”;

10.30 – 12.00  

Rynek wołowiny w Polsce, UE i na świecie – tendencje i perspektywy;  jakość  żywca kluczowa w produkcji wysokiej jakości mięsa wołowego  - Józef Wojewódzki – Wiceprezes  Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego.

12.00 – 13.00

13.00 – 14.30

 

 

14.30 – 14.45

14.45 – 16.15

 

 

 

 

 

 

16.30 – 17.30   

Przerwa obiadowa

Oczekiwania konsumentów wobec produktów mięsnych ze szczególnym uwzględnieniem ich jakości i bezpieczeństwa – Prof. dr hab. Krystyna Gutkowska - SGGW w Warszawie

Przerwa kawowa

I grupa: Nowe  możliwości sprzedaży produktów żywnościowych  wytworzonych w gospodarstwach rolnych  - podstawowe informacje – przedstawiciel Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie;

II grupa: Obsługa klienta i proces sprzedaży ze szczególnym uwzględnieniem mięsa czerwonego i przetworów z jego udziałem – Michał Nejfeld – Kierownik Działu Marketingu Warszawskiej Spółdzielni Handlowej FALA

Przerwa kawowa

Aktualności PROW 2014-2020; nowe rozwiązania organizacyjne – powołanie  Krajowego  Ośrodka  Wsparcia Rolnictwa,  konsolidacja systemu urzędowej kontroli żywności  -  spotkanie z przedstawicielami Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

18.30

 Uroczysta kolacja, spotkanie integracyjne.

 29.06.2017

7.30 – 8.00       

 

Śniadanie;

8.30 – 10.00    

Wartość odżywcza i prozdrowotna mięsa czerwonego i jego znaczenie w diecie człowieka  – Prof. dr hab. Jarosław Olav Horbańczuk –  Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk;

10.00 – 10.15   

Przerwa kawowa

10.15 – 11.45

 

11.45 – 16.00

16.00 – 17.00

Rola systemów  jakości  żywności w produkcji i promocji żywności – Prof. nadzwyczajny dr hab. Agnieszka Wierzbicka – SGGW w Warszawie;.

Zorganizowane zwiedzanie Warszawy.

Przerwa obiadowa 

17.00 – 19.00

 

 

20.00                

Zajęcia warsztatowe  na temat: ”Wieprzowina i wołowina w handlu,  gastronomii i kuchni” – dyskusja, wymiana doświadczeńpokaz przyrządzania potraw z mięsa wołowego -  Grażyna  Uścińska  - technolog żywności, wykładowca,  restauratorka;

Kolacja

30.06. 2017

 

 

 

 

7.30 – 8.00

Śniadanie

8.30 – 10.00 

 

10.00 – 10.30      

Promocja żywności poprzez jakość i wiedzę – proces sprzedaży  i obsługi klienta –  Prof. dr hab. Henryk Mruk  - wykładowca  Uniwersytetu  Ekonomicznego  w Poznaniu

Przerwa kawowa

 10.30 – 12.00

 

Produkty regionalne i lokalne  - promocja i funkcjonowanie na rynku żywności – Izabella Byszewska – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego

12.00 – 12.15

Przerwa kawowa;

12.15 –  14.00

 

Podsumowanie seminarium; obiad i zakończenie seminarium

 






<- Powrót do: Aktualności


Copyright © 2007 KZRS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Trendmaker - Kraków, Chrzanów -  agencja interaktywna, strony www, projektowanie serwisów internetowych
gfx: