Aktualności



Wprowadź wyszukiwaną frazę

Seminarium Jakość i wiedza w promocji żywności
2017-09-05 22:20


Kategoria: Szkolenia i spotkania
Informujemy, że w dniach 19 - 21 września br. w Centrum Szkoleniowo-Konferencyjnym KZRS „SCh” w Warszawie, ul. Odrębna 4 odbędzie się seminarium „Jakość i wiedza w promocji żywności” (ramowy program w załączeniu)

Informacje,  zgłoszenia i zapytania prosimy kierować do Pani Krystyny Chojnowskiej - kontakt: tel. 602 535 505, e-mail krystynachojnowska@op.pl lub bezpośrednio do Centrum Szkoleniowo-Konferencyjnego KZRS „SCh” tel. 22/872-00-31 lub  dyrekcja@centrumsk.pl                
                                                              Zapraszamy



Ramowy program seminarium
     „Jakość i wiedza  w promocji żywności”  w dn.  19 – 21 września   2017 r

  19.09.2017

  9.00 – 10.00   

 

Rejestracja uczestników Seminarium,  powitalna kawa;

10.00 – 10.30   

Otwarcie Seminarium,  przedstawienie jego celu i programu  -  Bogdan Czaplejewicz,  Prezes Zarządu KZRS „SCh”;

10.30 – 12.00  

Rynek wołowiny w Polsce, UE i na świecie – tendencje i perspektywy;  standardy produkcji dobrej jakości wołowiny  - Józef Wojewódzki –  hodowca bydła mięsnego, Wiceprezes  Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego;

12.00 – 12.30

12.30 – 14.00

 

 

14.00 – 15.00

15.00 – 19.30

Przerwa kawowa;

Produkcja i podaż dobrej jakości wołowiny – systemy jakości żywności  w produkcji i promocji żywności – Prof. nadzwyczajny dr hab. Agnieszka Wierzbicka – SGGW w Warszawie;

Przerwa obiadowa

Zorganizowane zwiedzanie Warszawy;

20.00

Uroczysta kolacja, spotkanie integracyjne.

 20.09.2017

    7.30 – 8.00       

 

Śniadanie;

  8.30 – 10.00    

Promocja żywności poprzez jakość i wiedzę – proces sprzedaży  i obsługi klienta –  Prof. dr hab. Henryk Mruk  - wykładowca  Uniwersytetu  Ekonomicznego  w Poznaniu

10.00 – 10.30  

Przerwa kawowa;

10.30 – 12.00

 

12.00 – 13.00

 

 

 

 Produkty regionalne i lokalne jako metoda wzbogacania i różnicowania oferty handlowej – Izabella Byszewska – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Nowe możliwości sprzedaży produktów żywnościowych wytworzonych w gospodarstwach rolnych - podstawowe informacje. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa – nowa inicjatywa Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi – przedstawiciele MRiRW .

13.30 – 14.30

14.30 – 15.30

 

 

15.30 – 16.00

16.00 – 18.30 

 

 

 

 

19.30                  

Przerwa obiadowa

Naturalna wołowina z certyfikatem QMP i jej promocja - wsparcie dla sklepów, restauracji oraz hurtowni. Komunikacja do konsumenta - przedstawiciele Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego.

Przerwa kawowa

Zajęcia warsztatowe  na temat: ”Wieprzowina i wołowina w handlu,  gastronomii i kuchni” – dyskusja, wymiana doświadczeńpokaz przyrządzania potraw z mięsa wołowego i wieprzowiny -  Grzegorz Kazubski   - technolog żywności, wykładowca;

 

 

Kolacja

21.09.2017

    7.30 – 8.00

8.30 – 10.00       

 

 

10.00 – 10.30

 

10.30 – 12.00

 

 

 12.00  -13.30            

 

 

 

Śniadanie

Wartość  odżywcza i prozdrowotna mięsa czerwonego i jego znaczenie w diecie człowieka  – Prof. dr hab. Jarosław Olav Horbańczuk –  Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk;

Przerwa kawowa

Oczekiwania konsumentów wobec produktów mięsnych ze szczególnym uwzględnieniem ich jakości i bezpieczeństwa – Prof. dr hab. Krystyna Gutkowska - SGGW w Warszawie;

 

 

Podsumowanie seminarium, obiad i zakończenie






<- Powrót do: Aktualności


Copyright © 2007 KZRS. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Trendmaker - Kraków, Chrzanów -  agencja interaktywna, strony www, projektowanie serwisów internetowych
gfx: