Seminaria, wystawy, targi
Promocja żywności

Dział prowadzony z dofinansowaniem:

  • Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
  • Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego
  • Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych

18.11.2019

9.00 – 10.00Rejestracja uczestników Seminarium,  powitalna kawa
10.00 – 10.30Otwarcie Seminarium,  przedstawienie jego celu i programu  -  Bogdan Czaplejewicz Prezes Zarządu KZRS „SCh”
10.30 – 12.00Promocja żywności poprzez jakość i wiedzę – proces sprzedaży  i obsługi klienta –  Prof. dr hab. Henryk Mruk  - wykładowca  Uniwersytetu  Ekonomicznego  w Poznaniu
12.00 – 13.00Przerwa obiadowa
13.00 –  15.00Produkcja i promocja wyrobów z mięsa wołowego na przykładzie Gminnej Spółdzielni „SCh” w Szadku – prezentacja, pokaz wyrobów z wołowiną, degustacja
20.00 Uroczysta kolacja, spotkanie integracyjne

19.11.2019

7.30 – 8.00Śniadanie
8.30 – 10.00Rynek wołowiny w Polsce, UE i na świecie – tendencje i perspektywy;  jakość  żywca kluczowa w produkcji wysokiej jakości mięsa wołowego  - Józef Wojewódzki –  hodowca bydła  opasowego, Wiceprezes  Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego
10.00 – 10.30Przerwa kawowa

10.30 – 12.00  Produkty regionalne i lokalne  jako metoda wzbogacania i różnicowania oferty handlowej – Izabella Byszewska – Prezes Polskiej Izby  Produktu Regionalnego i Lokalnego
12.00 – 13.30 Przerwa obiadowa
13.30 – 15.45Zajęcia warsztatowe – „Rozbiór ćwierci wołowej- zastosowanie kulinarne poszczególnych partii wołowiny”
15.45  – 16.15Przerwa kawowa
16.15 – 17.45Zajęcia warsztatowe – „Wołowina w kuchni, gastronomii i handlu”
20.00Kolacja

20.11.2019

7.30-  8.00Śniadanie.
8.30 – 10.00Ekonomika produkcji i przetwórstwa wołowiny – Aneta Englot – Dyrektor ds. ekonomicznych KZRS  „SCh”
10.00 – 10.30Przerwa kawowa
10.30 – 12.00Wartość odżywcza i prozdrowotna mięsa czerwonego i jego znaczenie w diecie człowieka  – Prof. dr hab. Jarosław Olav Horbańczuk –  Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk
12.00 – 13.00Podsumowanie seminarium,  obiad, zamknięcie seminarium

Copyright © 2007 KZRS. Wszelkie prawa zastrzeżone.