Seminaria, wystawy, targi
Promocja żywności

Dział prowadzony z dofinansowaniem:

  • Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
  • Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego
  • Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych



Zapraszamy na seminarium

„Zagustujmy w polskiej wołowinie”
w dniach 10-12 czerwca 2019 r.




Krajowy Związek Rewizyjny Spółdzielni „Samopomoc Chłopska” rozpoczyna realizację zadania „Zagustujmy  w polskiej wołowinie” z dofinansowaniem Funduszu Promocji Mięsa Wołowego. Celem zadania jest zwiększenie wiedzy zarówno konsumentów jak i producentów na temat walorów odżywczych i prozdrowotnych
w zrównoważonej diecie.    

Zadanie realizowane będzie w formie spotkań seminaryjnych dostarczających wiedzę o mięsie wołowym oraz warsztaty i treningi umiejętności w zakresie promocji mięsa.

Pierwsze seminarium odbędzie się w dniach 10-12 czerwiec 2019 r. w Centrum Szkoleniowo Konferencyjnym KZRS „SCh” w Warszawie, ul. Odrębna 4. Udział
w seminarium jest bezpłatny.

Program seminarium obejmuje m.in. następujące tematy:

ü  Standardy produkcji dobrej jakości wołowiny

ü  Promocja żywności poprzez proces sprzedaży i obsługi Klienta

ü  Wartość odżywcza i prozdrowotna mięsa czerwonego

ü  Produkty regionalne i lokalne jako metoda wzbogacenia i różnicowania oferty handlowej

ü  Rola systemów jakości żywności w produkcji i promocji mięsa wołowego

Koordynatorem projektu jest Pani Joanna Biała nr telefonu 501-636-398. W razie pytań i wątpliwości prosimy o kontakt z koordynatorem projektu.

 Zgłoszenia przyjmujemy telefonicznie 22 826 41 26 lub pocztą elektroniczną sekretariat@kzrs.pl.            

                                                                   Z poważaniem                                                                                                   Janusz Bogdan Czaplejewicz

                                                                   Prezes Zarządu
                                                                   KZRS „SCh”







-------------------------------------------------------------

Informujemy, że do Centrum dojeżdża się autobusem miejskim linii 146, który rozpoczyna bieg od Dworca PKP Warszawa Wschodnia (od strony ulicy Lubelskiej), wysiadamy na przystanku „ul. Romantyczna”. Ulica Odrębna znajduje się naprzeciwko przystanku. Do Centrum ok. 200 m.







Ramowy program seminarium
„Zagustujmy w polskiej wołowinie” w dniach 10-12 czerwiec 2019 r.
 

10.06.2019 r.   
09.00 – 10.00    Rejestracja uczestników, powitalna kawa;
10.00 – 10.30    Otwarcie Seminarium- Janusz Bogdan Czaplejewicz- Prezes KZRS „SCh”;
10.30 – 12.00    „Standardy produkcji dobrej wołowiny” – Józef Wojewódzki – hodowca bydła, Wiceprezes Polskiego Związku Producentów Bydła Mięsnego;
12.00 – 12.30    Przerwa kawowa;
12.30 – 14.00    „Promocja żywności poprzez proces sprzedaży i obsługi Klienta” – prof. dr hab. Henryk Mruk;
14.00 – 15.00    Przerwa obiadowa;
15.00 – 19.30   
20.00    Kolacja;

   
11.06.2019 r.   
   
07.30 – 08.00    Śniadanie;
08.30 – 10.00    „Wartość odżywcza i prozdrowotna mięsa wołowego” – prof. dr hab. Jarosław Olav Horbańczuk – Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk;
10.00 – 10.30    Przerwa kawowa;
10.30 – 12.00    „Produkty regionalne i lokalne jako metoda wzbogacenia i różnicowania oferty handlowej” – Izabella Byszewska – Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego; 
12.00 – 13.00    Przerwa obiadowa;
13.00 – 14.30    „Produkcja i promocja mięsa wołowego na przykładzie Gminnej Spółdzielni „SCh” w Pruszczu.” – Łukasz Wielgat – Kierownik Gminnej Spółdzielni „SCh” w Pruszczu;
14.30 – 15.00    Przerwa kawowa;
15.00 – 16.30    Zajęcia warsztatowe pt. „Wołowina na półkach sklepowych i w kuchni” Błażej Świerżewski „GASTRO MAKER”- degustacja przygotowanych potraw;

   
12.06.2019 r.    
   
07.30 – 08.00    Śniadanie;
08.30 – 10.00    „Rola systemów jakości żywności w produkcji i promocji mięsa wołowego” – prof. nadzwyczajny Agnieszka Wierzbicka – pracownik naukowy SGGW w Warszawie;
10.00 – 10.30    Przerwa kawowa;
10.30 – 12.00    Warsztaty „Ekspert na dziele mięs i wędlin” - Błażej Świerżewski „GASTRO MAKER”.
12.00 – 12.30    Zakończenie Seminarium, rozdanie zaświadczeń;
12.30 – 13.30    Obiad.













Powrót do listy funduszy.

Copyright © 2007 KZRS. Wszelkie prawa zastrzeżone.